Historia

- Hur man blir med hingst...

 

Det hela började med att en vän till mig ville köpa häst och tyckte vi skulle åka till Island tillsammans för att leta. En sån hästköparresa tackar man ju bara inte nej till och med mina kontakter på Island skulle vi få all den hjälp vi behövde! En sak var jag dock tydlig med redan från början, jag skulle absolut inte ha någon ny häst. Om jag mot all förmodan skulle köpa något så skulle det vara ett ungsto...

 

Så blev det så klart inte. Vi tittade på en mängd unghästar på diverse gårdar men fastnade båda två för ett par hästar på Vorsabae II. Jag föll direkt för den då 2-åriga Kosturs vackra rörelser och exteriör och efter några dagars övertalning och velande beslutade jag mig. Två veckor senare var han min, ett rent impulsköp! Ett köp jag aldrig ångrat. Beslutet var lätt eftersom jag har jobbat på gården i omgångar och haft förmånen att rida in och träna både hans pappa och mamma, så jag vet verkligen vilka talangfulla och trevliga individer det ligger bakom honom.

 

Kostur var otroligt lätt att hantera och rida in. Det var mest det som gjorde att jag sparade honom som hingst. Han har verkligen ett toppenpsyke med sin samarbetsvilja och starka självförtroende. Vid inridningen rörde han sig mjukt och spänstigt med stora rörelser redan från början men visade sig snart få en helt fantastisk tölt med mycket tempo. Att han dessutom var riktigt stilig i mina ögon gjorde att jag bestämde mig för att visa honom så småningom. Och det gick ju finfint! Han är en riktig drömkille, med sin lätthet för alla gångarter och bussiga personlighet kan vem som helst rida honom. 

 

Så gick det alltså till när jag blev med hingst. Tanken var från början att han skulle bli min tävlingshäst och förhoppningingsvis kommer vi ut lite mer på banorna framöver.

Kostur 2år i hagen på Island 

Kostur.se © 2010